Off Canvas

 

Over mij

Ik ben inmiddels meer dan 25 jaar actief als artiest en het vermaken van mensen. In de eerste jaren heb ik samen met een collega-artiest opgetreden als clown in een duo. In die jaren heb ik mij aangesloten bij een goochelclub, waar ik nog steeds lid van ben, om het goochelen meer onder de knie te krijgen. Goochelen is nu nog steeds een van mijn dierbaarste hobby's.

Al snel daarna ben ik als solo-artiest gaan werken en werd in de buurt van Zwolle herkend als Clown Ikke, die later tot een minder clownesk uitgedoste personage 'Puk' is doorontwikkeld.

Naast goochelen ben ik altijd erg geïnteresseerd in historie en geschiedenis. Tot mijn plezier ontdekte ik dat het werken als artiest zeer goed te combineren viel met mijn interesse in de geschiedenis van Nederland. Ik heb mij toen aangesloten bij enkele 'middeleeuwse genootschappen' en hier werd mijn (dierbare) personage Aye geboren. Zodoende kwam ik veel op historische festivals en kon dit weer koppelen aan wederom een hobby van mij: het maken van kleding. Ik ben natuurlijk mijn eigen kostuums gaan ontwerpen en maken, zoveel mogelijk 'in de juiste tijd' geplaatst. 

Sommige van mijn historische kostuums bleken toen ook zeer geschikt om fantasy-achtige festivals mee te bezoeken. Als gevolg daarvan werden de personages als  'Madame de Pompadour' en 'Lod' geboren, en speciaal voor de feestdagen 'de Sneeuwkoningin'.

De laatste jaren heb ik mijn acts uitgebreid met een Vlooientheater. Dit heb ik ontwikkeld met het thema 'vergane glorie'  in mijn achterhoofd. Ook daarvoor heb ik een kostuum gemaakt dat dit thema vooral moest illustreren, mijn mooi gemaakte nieuwe kostuum moest eruit gaan zien als oud en versleten..., en dat is goed gelukt! 

De laatste jaren werk ik graag samen met andere artiesten, ik heb inmiddels tezamen met Martinus Zotteklep een nieuwe act uitgedacht en opgezet. Daarnaast, aangevuld met muzikaal talent, vormen wij met Yann Lawick sinds kort het Straattheater van Plezier, waarin wij een heel complete, plezierig + magisch + muzikaal, straattheateract hebben opgezet.

Ik vind het ontzettend leuk om rechtstreeks met mensen te interacteren en de communicatie aan te gaan om samen met hen plezier te beleven met een vleugje magie!

 

 

Contactgegevens

Telefoon: +31613404164

Email: stuur een email

 

KvK nr: KVK 08187251